Mediacció | EN EL MÓN DE L’ABSTRACCIÓ NECESSITEM FOCALITZACIÓ: ARQUETIPS
17859
post-template-default,single,single-post,postid-17859,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

EN EL MÓN DE L’ABSTRACCIÓ NECESSITEM FOCALITZACIÓ: ARQUETIPS

EN EL MÓN DE L’ABSTRACCIÓ NECESSITEM FOCALITZACIÓ: ARQUETIPS

La postmodernitat reflexiva i ara el món VUCA ha provocat una acceleració de paradigmes abstractes on existeixen grans reptes amb grans solucions. Alhora copsem l’absència de concreció en el disseny dels dispositius. Aquest fet sovint és més freqüent en les ciències socials que en altres disciplines. Així el fet de que en el futur tractarem malalts i no malalties , com actualment.

Si bé , les ciències socials sempre pateixen l’estigma de la manca de transferència, hem pogut abordar diversos projectes des d’una perspectiva de microcirurgia. En la ciutat tenim territori, seccions censals, i persones, articulades en arquetips. Una aproximació de microcirurgia en el disseny de dispositius i programes que tingui en compte les dues variables es fa de passar d’un col·lectiu de 14.000 habitants a 25 o 50 persones, atenent el creuament de territori i arquetip. A continuació adjuntem un exemple de definició d’arquetips socials i ponderació de dispositius segon el perfil.

La necessitat de mapejar la ciutat de forma precisa esdevé una obligació dels actors de les polítiques publiques per tal de:

  1. Eliminar quelcom que no aporti valor i/o resultats esperats
  2. Agilitzar els processos d’atenció amb la ciutadania
  3. Dissenyar dispositius customitzats a les necessitats de les persones.
  4. Gestionar la diversitat: cultura, generacional, gènere et al amb rigor.

La nostra experiència evidencia la necessitat de focalitzar-nos en la microcirurgia en les ciències socials per tal de donar una resposta efectiva a la generació actual.

No hi han comentaris

Publica un comentari